В опорних лікарнях Одеської області склалася критична ситуація для тяжкохворих пацієнтів з COVID-19. Кисневих концентратів скоро не буде вистачати, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на Фейсбук-сторінку лікаря Івана Черненка.

Лікар-анестезіолог Черненко з Роздільнянської центральної районної лікарні повернувся з відпустки і був шокований: “Кисню немає. Точніше залишилося на чорний день половинка балону – це десь 1500-2000 літрів, на пару годин важкого хворого. Коли буде? Ніхто не знає. Київ в Одесу кисень не возить, область без кисню. Роздільнянська ЦРЛ в тому числі.”

“Концентраторів поки вистачає, на даний момент зайнято 8 штук, – додає Черненко. – Плюс довелося забрати в операційну і реанімацію, так як кисню немає. Як ви помітили всі новинні стрічки, телеканали тільки про це і говорять. Не помітили? І я не помітив. У нас як і раніше все добре. Але без паніки, концентратори поки вільні є. Аж доки це буде? Думаю скоро будуть зайняті.”

Лікар зазначає, що крім проблем із забезпеченням кисню, в лікарнях не вистачає медперсоналу, а ті, хто працює, і так “в милі”. Через це черги в лікарнях будуть збільшуватися.

“Тут мало бути про півроку, просрали час і т.д., але яка вже різниця. Сьогодні на обході пацієнт, в минулому лікар, сказав: якщо б ти знав, як мені важко дихати…. Концентратора 10-літрового йому вже не вистачало.

І, запевняю, в цей момент йому все одно, що балони порожні, що просрали час, і ось це все”, – у відчаї завершив лікар-анестезіолог.

Нагадаємо, COVID-19: мера Умані госпіталізували з двосторонньою пневмонією (відео)

Читайте також:

Сказали не сіяти паніку: помер директор школи, в якій приховували ковід у вчителів

У Раді на COVID-19 захворіло 75 осіб, один випадок летальний