Федеральна служба безпеки Росії перед тим, як Москва розв’язала повномасштабну війну проти України, створила два маріонеткових “уряди” на випадок захоплення Києва, який планувався після 24 лютого. Головні дійові особи – Віктор Медведчук та колишній президент Віктор Янукович. Перша група залишилася на захоплених районах півдня, а друга збиралася у Білорусі на початку березня і мала намір повернути владу в столиці.

Про це пише “Главред”.

Як повідомляє The Washington Post, ФСБ проводила тісну співпрацю з колаборантами, в результаті чого було створено два проросійських уряди, які повинні були бути використані в якості політичної влади у випадку захоплення Києва після 24 лютого.

Ключові ставленики спецслужби – колишній президент Віктор Янукович та Віктор Медведчук. Кума Путіна видання називає “олігархом, який став одним з лідерів головної проросійської партії України після встановлення тісних відносин” з главою Кремля Володимиром Путіним.

Також у розслідуванні вказується, що Янукович очолював групу, яку сформували у Білорусі ще на початку березня. На думку журналістів, метою угруповання було повернення влади у Києві.

Підкреслюється, що у складі другої групи опинилися колишній члени Партії регіонів, які зібралися на окупованих російських військами територіях півдня України.