Насип, який створили підрядники при виконанні ремонтних робіт, став домівкою для перелітних ластівок. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КП Плесо.

Комунальники проводять капітальний ремонт на південній частині острова Долобецький, вздовж р. Десенка та Венеціанської протоки, та проводять благоустрій пляжу «Молодіжний».

«В квітні цього року з метою вирівнювання берегової лінії робітники вирили траншею вздовж берега. Внаслідок цих робіт над водою утворились великі валуни пухкого піску. Саме їх і використали ластівки, які прилетіли до берегів Дніпра на початку травня, аби створити собі гнізда», -повідомили в пресслужбі.

Роботи з благоустрою були призупинені, коли комунальники помітили у свіжостворених насипах піску гнізда птахів.
«Наразі техніка та ремонтники на майданчику не працюють, що зафіксували журналісти, які приїздили до пляжу «Молодіжний».

Ми чекаємо, поки птахи виведуть пташенят та полишать свої гнізда. За ствердженням орнітологів це буде через тиждень-два», – розповіли в пресслужбі.

Зазначається, що виконання ремонтних робіт не передбачає проведення екологічної експертизи. До того ж техніка під час виконання робіт, не порушувала допустимий рівень шуму, це підтвердили експерти.

«Не злякались шуму і ластівки, які обрали саме це місце для виведення пташенят. КП «Плесо» відновить роботи, і ми продовжимо благоустрій пляжу «Молодіжний» після того, як ластівки залишать свої гнізда», – зазначили в пресслужбі.

Нагадаємо, столичні енергетики облаштували безпечне гніздо для лелек (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Під Києвом знайшли унікальне місце та створять новий заповідник

Життя повертається: як виглядає Чорнобильський ліс після страшних пожеж (фото)