Заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій заявив про необхідність провести паспортизацію вулиць, об’єктів будівництва, фасадів будівель та пам’яток архітектури столиці. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

«Це необхідно для того, щоб мати змогу на законодавчому рівні притягти до відповідальності осіб, які самочинно знищують архітектурне обличчя міста», – пояснив Юрій Тацій.

За словами посадовця, впровадження єдиних правил, які б стосувалися, зокрема, облаштування балконів, розміщення кондиціонерів і супутникових антен на фасадах будівель, аби вони не порушували архітектурний ансамбль та привабливий зовнішній вигляд всієї столиці, є вкрай важливим.

«Загалом усі об’єкти, що проєктуються в Києві, мають розглядатись на архітектурно-містобудівній раді при Департаменті, однак законодавство цього не вимагає в обов’язковому порядку. Тому ті забудовники, які користуються послугами непрофесійних проєктантів чи намагаються обійти закон, свідомо не йдуть на містобудівну раду. Вони розуміють, що їхній проєкт буде розкритиковано. Але наше місто не повинне втратити свою самобутність та архітектурну цінність, тому Департамент містобудування та архітектури має мати законні важелі впливу на цю ситуацію», – розповів Юрій Тацій.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Нагадаємо, Суд врятував історичну садибу на вулиці Хорива від знищення

Читайте також:

При перейменуванні вулиць міняти документи не потрібно: КМДА

Вулиці Києва прикрашають сріблястими кленами та кущами самшиту