Столичні митники вилучили масонський меч у поштовому відправленні з США. Про це повідомляє Хрещатик.news з посиланням на сторінку Київської митної служби в Фейсбуці.

“Втретє за останній час під час митного контролю міжнародних поштових відправлень київські митники вилучають мечі, – йдеться у повідомленні. – Цього разу меч з рукояткою загальною довжиною 90,7 см, що був вилучений під час перевірки поштового відправлення із США, експертами визначено як довгоклинкову холодну зброю колючої дії”.

Експерти визнали у знахідці ритуальну зброю, яку використовували у обрядах посвячення в таємний орден в США у XIX – XX сторіччях.

Відправник у декларації зазначив, що пересилає “сувенір”.

Холодна зброя заборонена для пересилання у міжнародних відправленнях без відповідних дозвільних документів, тому масонський ритуальний меч було вилучено.

https://www.facebook.com/KYIVnewcustoms/videos/1534629226700977/

За словами митників, за кілька останніх років вони вже знаходили серед поштових відправлень “середньовічний палаш довжиною 83 см (XVI-XVII ст.) та скіфський меч довжиною 35 см (VII-VI ст. до н.е.), які експертами віднесено до історичних та культурних цінностей”. Палаш таємно прямував до Великої Британії, а скіфська зброя – до Румунії.

Нагадаємо, 23 тонни іграшок без документів, які перевізники покинули на митниці, Уряд вирішив роздати дітям.

Читайте також:

Почався ІТ-аудит митниці

Митниця запустить електронний сервіс для скарг

Безшумний оксамитовий шлях: на Алматинській реконструюють трамвайну лінію