Київська міська рада ухвалила головний фінансовий документ столиці на 2020 рік. Відтак, відповідно до документу, доходи міста Києва становитимуть 58,826 мільярда гривень. В тому числі доходи загального фонду бюджету – 53,6 мільярда гривень, спеціального – 5,1 мільярда гривень. Про це повідомляє пресслужба Київради.

Зазначається, що основні джерела фінансування у 2020 році: податок на прибуток фізичних осіб – 26,4 мільярда гривень; єдиний податок – 7 мільярдів гривень; плата за землю – 5,8 мільярда; податок на прибуток підприємств – 5 мільярдів гривень.

На розвиток освіти заплановано виділити 37%, це більше третини бюджету столиці. В приоритеті також розвиток міського транспорту та ЖКГ.

«Безпрецедентну цифру закладаємо на наступний рік на розвиток освіти в столиці – 21,7 мільярд гривень. Це більше третини бюджету – 37%. Приміром, плануємо завершити будівництво нового дитсадка на Троєщині та Солом’янці. Також заклали кошти на підготовку необхідної документації для зведення шкіл на Осокорках, Позняках та Троєщині. На транспорт та дорожнє господарство плануємо спрямувати 10,3 мільярда гривень. На третьому місці галузь ЖКГ – більше 6,7 мільярда гривень», – підкреслив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Повідомляється також, що у 2020 році місто виділить:

• 6,7 мільярда грн – на галузь охорони здоров’я,
• майже 4,5 мільярда грн – на соціальний захист киян,
• 400 мільйонів грн – на придбання житла для черговиків квартирного обліку,
• 50 мільйонів грн – на придбання квартир для дітей-сиріт,
• 1,6 мільярда грн – на галузь культури і мистецтва,
• 1, 2 мільярда грн- на фізичну культуру та спорт.

Нагадаємо, Капремонти, зарплати, соцвиплати: Київрада схвалила зміни до бюджету 2019

Читайте також:

Київ стане більше: Київрада розширила межі столиці

В Києві розпочинають проєкт із демеркуризації «Радикалу»