У Києві розірвали договір оренди землі з Посольством Росії в Україні.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Київської міської ради, передають “Коментарі”.

Депутати Київської міської ради звернулися до Кабінету міністрів України щодо повернення майна російського посольства у Києві до власності Української держави.

Проект рішення про розірвання договору був зареєстрований на сайті Київради на початку квітня. Автори документа наголошували, що ухвалення цього рішення дозволить “викорінити випадки надання пільгових умов” у питаннях земельних відносин інституціям держави-агресора та сприятиме раціональному використанню землі у Києві.

Мова йде про земельну ділянку площею майже 0,4 гектари у Солом’янському районі Києва на Повітрофлотському проспекті, 27. Договір про оренду між Київською міською радою та Посольством Російської Федерації в Україні було укладено ще у 1999 році.

З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну українська влада заявила про розрив дипломатичних відносин із Росією.

Посольство Російської Федерації в Україні не працює. Російські дипломати покинули будівлю посольства у Києві за два дні до початку повномасштабної атаки окупантів на столицю.