Київ піднявся відразу на 52 пункти – з 139 на 87 місце – у рейтингу кращих міст світу. Таким чином наша столиця вперше потрапила у топову сотню, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Best cities.

Упорядники рейтингу на початку так коротко описали Київ: “Архітектурно обдарований, доброзичливий і креативний, Київ – це стримана європейська столиця на підйомі”.

Далі упорядники підкреслюють, що “Київ, столиця України, може і не перша європейська столиця, яка спадає на думку, але одна з найбільш виразних. Місто – 1500-річна жива енциклопедія слов’янської історії – таке ж барвисте і яскраве, як прапор України, із будівлями, розписаними на зразок українських писанок, і горизонтом, увінчаним золотими куполами, що виблискують на кручах Дніпра”.

Відзначається, що Київ вперше потрапив до топ-100 у 2021 році завдяки Печерській лаврі, Софійському собору, Михайлівському Золотоверхому монастирю, Володимирському собору.

Високій оцінці українська столиця завдячує також своїм музеям, які посідають 27 місце у світі. Серед них названо Національний художній музей України та “унікальний-що-є-лише-тут” – Національний музей історії України у Другій світовій війні.

Нагадаємо, Центром Києва знову гуляли кози (фото)

Читайте також:

У Києві презентували видання Реймського Євангелія з бібліотеки Ярослава Мудрого

Київську Тарілку на Либідській внесли до переліку об’єктів культурної спадщини