Мавританський газон ще називають трав’янисто-квітковий, або красивоквітучий. Такі посадки протягом літа здатні «міняти» вид газону та його колір – завдяки тому, що одні квіти відцвітають, а другі зацвітають.

Наразі в Києвзеленбуді розглядають можливість прикрасити столицю модними мавританськими газонами. Про це «Вечірньому Києву» розповів керівник КО «Київзеленбуд» Олексій Король, інформує сайт Хрещатик.news.

Зазначається, що такі газоні з квітів та трав викошуватимуть не дуже часто.

«Нині КО «Київзеленбуд» розглядає можливість влаштування мавританських газонів на територіях, де розміщуються зелені насадження спеціального призначення. У концепції реконструкції, будівництва та створення нових парків, площа яких дозволяє, ми передбачаємо висаджування таких зон та клумб з багаторічниками та злаковими» , – сказав Олексій Король.

Олексій Король також розповів, де в столиці існують лугові газони.

«В Європі і Україні теж, існують лугові газони вздовж доріг. Їх не викошують. Чимало таких газонів існує у Києві на Трухановому острові, Гідропарку, Деснянському лугопарку, Жуковому острові, парку Муромець, Корчуватому, прибережних територіях та інших місцях. Проте, косити траву потрібно: у садах, парках, на бульварах, прибудинкових територіях та в інших місцях відпочинку людей треба не лише задля естетично-декоративного вигляду території і захисту газонного покриття від бур`янів. Але й щоб не поширювалися шкідники, зокрема й кліщі, які «сидять» саме у високій траві», – пояснив Олексій Король.

Нагадаємо, в Києві відкрили унікальну виставку квіткових інсталяцій (фото)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Казки з квітів: арт-об`єкти у парку Перемога та акваріум на Лівобережній (фото)

У Біличанському лісі охоронятимуть сон-траву, заради неї побудують Квіткову гірку (відео)