В пресслужбі Комунальної Корпорації «Київавтодор» повідомили, що на балансовому утриманні КП ШЕУ Деснянського району перебуває 196 зупинок громадського транспорту. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КК «Київавтодор».

«Утримання зазначених зупинок в належному санітарному стані виконується працівниками дільниці санітарного утримання шляхів та споруд на них, забезпеченої сміттєвозами і тракторами з причепами для збору побутового сміття та піскозмету. Вивезення сміття здійснюється сміттєвозами з послідуючим транспортуванням до сміттєспалювального заводу «ЕНЕРГІЯ», – йдеться в повідомленні.

Як наголосили комунальники, більша частина сміття виникає на зупинках через власників МАФів, які не дотримуються правил благоустрою та не встановлюють урн для сміття біля своїх торгових точок.

«На жаль, сміття доводиться прибирати не тільки за перехожими та пасажирами, які користуються громадським та іншим міським транспортом, а, в основному, за власниками МАФів, які постійно порушують правила благоустрою м. Києва не встановлюючи біля торгівельних споруд урн для збирання побутового сміття (згідно п.13.2.3. Правил благоустрою м.Києва біля стаціонарних малих архітектурних форм та тимчасових споруд повинні бути встановлені не менше двох урн для збирання твердих побутових відходів, а також забезпечуватися прибиранням прилеглої території не менше 10м) та мешканцями приватних будинків та садових товариств, які не мають договорів зі спеціалізованими організаціями на вивезення сміття, а просто виносять мішки з сміттям на зупинки громадського транспорту. Мішки з сміттям на зупинках громадського транспорту є тому підтвердженням», – написали комунальники у Фейсбуці.

В корпорації наголосили, що прибирання вулично-дорожної мережі і тротуарів виконується в постійному цілодобовому режимі згідно графіку.

Нагадаємо, після свят комунальники прибрали купи сміття з Виноградарського лісу

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

На Осокорках прибрали гори сміття з ландшафтного заказника (фото)

В Києві закидали сміттям Вічний вогонь