Командування російської армії свідомо відправило на фронт не готову до боїв 64-ту окрему гвардійську мотострілецьку бригаду 35-ї загальновійськової армії.

Про це пише в оперативному аналізі американський Інститут дослідження війни (ISW), на якій посилається “Гордон”.

Це один із підрозділів, який брав участь в окупації Київської області, його звинувачують у скоєнні воєнних злочинів, ідеться у повідомленні. Президент Росії Володимир Путін 18 квітня надав 64-й бригаді почесне звання “гвардійська” після появи доказів скоєння нею звірств у Бучі.

Спираючись на розслідування журналіста Марка Крутова, інститут дійшов висновку, що Кремль сам підготував операцію зі знищення бригади, щоб уникнути відповідальності за скоєні злочини.

Військові аналітики зазначають, що після того, як війська РФ відійшли від української столиці, бригаду без відновлення і доукомплектування відправили на фронт у районі Ізюма (Харківська область) та Слов’янська (Донецька область), де вона практично припинила своє існування.

З 1,5 тис. солдатів, імовірно, загинуло від 200 до 300 людей. Водночас типове співвідношення вбитих та поранених у бою становить приблизно 1 до 3,5, що означає, що у 64-й бригаді від 700 до 1 тис. солдатів було поранено, зазначає ISW.