Обрання Володимира Зеленського президентом України дає можливість говорити про реанімацію “нормандського формату”.

“У цілому, справді всі кажуть, що, враховуючи факт нового президента в Україні, слід говорити про реанімацію “нормандського формату”, – сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков на одному з російських телеканалів.

Він зазначив, що питання зустрічі в “нормандському форматі” порушувалося в ході бесіди Путіна і Макрона на саміті G20 в Осаці.

“Аби збиратися в “нормандському форматі”, потрібно спочатку зробити домашню роботу. В цьому плані ми очікуємо, що в осяжній перспективі помічники глав держав зберуться, щоб подивитися, чи є грунт, необхідний для зустрічі у верхах”, – додав Пєсков.

Нормандський формат тип зустрічей у чотиристоронньому форматі: УкраїнаНімеччинаФранціяРосія, щодо вирішення збройного конфлікту на сході України. Назва формату походить від зустрічі глав цих чотирьох держав, котра вперше відбулася 6 червня 2014 року, в містечку Бенувіль, що в Нормандії (Франція), в рамках відзначення 70-річчя операції “Оверлорд” та відкриття так званого другого фронту Другої світової війни.