В Україні сьогодні, 3 березня відбудеться конференція United for Justice. Вона являє собою такий собі “юридичний рамштайн”, який має на меті об’єднати зусилля для притягнення Росії до відповідальності за скоєні злочини.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав генеральний прокурор Андрій Костін.

“Ця конференція має на меті стати таким собі “юридичним рамштайном” – зібрати всіх дотичних до притягнення Росії до відповідальності не тільки у нас в Україні, але й на міжнародному рівні”, – розповів Костін.

За його словами, на цій конференції будуть гості, які приїдуть до України вперше з початку повномасштабної війни.

“Чим відрізняється ця конференція від інших? Це буде конференція, яка вперше за час повномасштабної агресії охоплювати всі елементи відповідальності країни-агресора”, – зауважив Костін.

Він звернув увагу, що до цього було багато заходів, які відбувалися в різних країнах, але вони є вузькотематичними.

“Тут ми будемо говорити про все – і про відповідальність на національному рівні, на рівні МКС, про створення Спецтрибуналу, механізм компенсації, такі найтяжчі злочини, як геноцид, злочини проти дітей, злочини, пов’язані з сексуальним насильством в умовах конфлікту. Всі ці компоненти будуть розглядатися на цій конференції”, – повідомив Костін.

Зазначимо, як повідомив депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич, конференція United for Justice має відбутися сьогодні у Львові, куди вже приїхав глава держави Володимир Зеленський з президентом Латвії Егілсом Левітсом та низкою українських посадовців.