Ворог кидає в бій нові штурмові групи ПВК “Вагнер”, бійців інших приватних компаній, десантників, проте взяти Бахмут їм не вдається, заявив командувач Східним угрупуванням військ генерал-полковник Олександр Сирський.

Водночас на деяких дільницях Збройні Сили України успішно контратакують, цитує його “Главред”, посилаючись на Military media center.

“На Бахмутському напрямку тривають інтенсивні бойові дії. Ворог провів численні атаки, намагаючись прорвати оборону наших позицій на кількох напрямках. Втім, завдяки стійкості і мужності захисників фортеці, дії ворога зазнали невдачі”, — говорить Сирський.

За словами командувача, щоб просунутися вперед, ворог застосовує максимум зусиль і не рахується ні з чим. Попри значні втрати, в бій постійно кидаються нові штурмові групи ПВК “Вагнер”, бійців інших приватних компаній, десантників, але взяти місто під контроль противнику не вдається.

“Ситуація досить складна. Разом з тим на окремих ділянках міста ворог був контратакований нашими підрозділами і залишив деякі позиції”, — додав Сирський.