Після масштабних пожеж в Зоні відчуження більшість ссавців втекли до промислової частини Чорнобильської атомної станції. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на фб-сторінку Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

За інформацією директора заповідника,  хоча наслідки пожеж ще треба ретельно вивчати, однак вже зараз можна визначити основні ризики для тваринного і рослинного світу. Для багатьох тварин і птахів, вважають науковці, наслідки мають бути мінімальними – оскільки молодняк ще не з’явився на світ, а птахи не встигли відкласти яйця. Ссавці, птахи і копитні можуть або сховатися, або втекти. Табун червонокнижних коней Пржевальського втік від пожеж у зону ЧАЕС.

Фото: Чорнобильський біосферний заповідник

“Негативні наслідки можуть стосуватись рукокрилих, котрі могли загинути у відселених населених пунктах у місцях зимових скупчень. Можлива загибель частини місцевої популяції їжаків та вовчків (сонь), котрі в цей час могли перебувати не в зимових схованках, а у наземних, доступних для впливу вогню, гніздах. У зайця сірого в місцях пожеж перший виводок очевидно буде знищено вогнем”, – зазначають екологи.

Фото: Чорнобильський біосферний заповідник

Нагадаємо, екологи показали, як виглядає Чорнобильський ліс після пожежі.

Читайте також:

В Зонi пожеж немає, радiацiя в нормi: Кличко сам перевірив ситуацiю в Чорнобилi (відео)

Чорнобиль закриють для сталкерства: МВС