Деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що перехворілий на коронавірус небезпечний для інших протягом трьох місяців. Лікар Комаровський спростовує цю інформацію у власному телеграм-каналі,повідомляє Хрещатик.News

Євген Комаровський поясняє, що людина, перехворіла на COVID, може заражати оточуючих лише протягом трьох тижнів від початку хвороби, тобто 21 день. Іноді трохи більше, але аж ніяк не 90 діб.

“За даними ВООЗ та основних епідеміологічних організацій, інкубаційний період COVID-19 становить максимум два тижні, ще тиждень після нормалізації температури і самопочуття людина може бути заразна коронавірусом”, – написав Комаровський у телеграм-каналі.

Лікар наголосив, що позитивний результат тесту ще не означає, що людина заразна. Оскільки після хвороби у тканинах дихальних шляхів можуть залишатися фрагменти вірусу.

“…позитивний тест ПЛР не означає, що ви заразні. Саме тому виникають такі жахливі сумніви, коли тести ПЛР починають вимагати перед  польотом куди-небудь. Ось у вас зараз взяли тест – ви зараз здорові, але тест позитивний тому, що інфекція була три місяці тому”, – пояснив він.

Комаровський вважає, що тестування на коронавірус перетворилось у глобальний бізнес-проєкт, який, з точки зору отриманих зисків, не йде ні в яке порівняння з вакцинацією.

Нагадаємо, Україна стала гарячою точкою другої хвилі коронавірусу в Європі – Washington Post.

Читайте також:

Верховна Рада закрилась на карантин через коронавірус (оновлено)

Найвища температура в моєму житті: Очільниця Голосу Кіра Рудик захворіла на коронавірус

Петро Порошенко захворів на коронавірус