Підозрюваний у катуваннях українців на окупованій території Донеччини Денис Куліковський заявив, що проживає у Києві ще з 2019 року.

Про це із засідання Приморського суду Маріуполя повідомляють «Новости Донбасса», на які посилається Громадське.

Куліковський додав, що у столиці заробляв на життя неофіційними підробітками, а зараз безробітний і не має жодного доходу. Саме тому, мовляв, не зможе внести заставу.

Голова Служби безпеки Іван Баканов не захотів коментувати цю інформацію, пославшись на таємницю досудового слідства. Також він не відповів, як саме Куліковський опинився у столиці.

«Думаю, що тут важливіше не те, як він опинився в Києві, а що контррозвідка СБУ спрацювала ефективно і затримала його», — наголосив Баканов.

Куліковського взяли під варту на два місяці без можливості внесення застави. Прокурори просили арешт для Куліковського, наголошуючи на ризиках його втечі, тиску на слідство, свідків та потерпілих, знищення або спотворення речових доказів. Сам Куліковський визнав провину та просив помістити його в ізолятор задля його ж безпеки.

Куліковського на прізвисько «Палич» називають одним із головних катів «Ізоляції», її очільником. За інформацією СБУ, цей чоловік організовував і брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України.

Колишні в’язні пригадують, що він жив у Кураховому, працював у місцях позбавлення волі, а у 2014-му приєднався до бойовиків. «Знав усякі блатні речі, намагався влаштувати порядки зони. Коли випивав, прокидалися садистські звички», — розповідали в’язні та додавали, що коли він випивав, то міг забити людей до півсмерті.