Центральна виборча комісія, яка попередньо зареєструвала кандидатом у народні депутати колишнього першого заступника генпрокурора правління Януковича Рената Кузьміна, чекає від СБУ роз’яснення по ньому.

Про це сказала секретар ЦВК Наталія Бернацька в ефірі “5 каналу”

“ГПУ надала нам інформацію, що Кузьмін за їх даними виїхав до Криму і далі десь можливо виїздив на територію РФ. Територія Криму це невід’ємна частина території України, тому це не є жодним доказом або підставою для відмови в реєстрації”, пояснила посадовець.

Комісії потрібні реальні докази, що Кузьмін в Росії.

“СБУ включилася по цьому питанню і очікуємо їх позицію”, сказала Бернацька.

“Якщо будуть виявлені обставини, що особа порушила закон про вибори депутатів ми просто зобов’язані оперативно приймати рішення про скасування його реєстрації”, заявила секретар ЦВК.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 2008-2010 роках Кузьмін з директором комплексу “Пуща-Водиця” захопили 10 457 га землі, що належить цій організації, і незаконно побудували там житловий будинок площею 1068 кв. м, а також легалізували майно.

Такі дії заподіяли шкоди державі на 1,2 млн грн.

Ренат Кузьмін запам’ятався тим, що на святі колишнього нардепа-регіонала Яна Табачника грав на роялі кримінальну пісню “Мурка”.