Під час брифінгу міністр зазначив, коли саме в повному обсязі запрацюють кафе та ресторани та коли дозволять відкрити дитячі табори, конкретно – Артек. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Та, за словами Степанова, дитячі табори в Україні можливо буде відкрити лише на останньому етапі виходу з карантину, для того, щоби мінімізувати ризик інфікування дітей.

“Якщо ми говоримо про відкриття дитячих таборів і конкретно про “Артек”, то це можливе відкриття виключно на останньому етапі виходу з карантину, тому що дуже важливо, щоб ризик інфікування був практично мінімальний, практично відсутній якщо ми говоримо про наших дітей. Те, що стосується рекомендацій, то перед відкриттям завчасно вони будуть надані від Міністерства охорони здоров’я”, — сказав міністр.

Щодо відновлення повноцінної роботи ресторанів і закладів громадського харчування, це можливо, на думку міністра, не раніше 10 червня.

“МОЗ із розумінням ставиться до підприємців, але епідеміологічна ситуація не дозволяє зробити це раніше”, – наголосив Максим Степанов.

Нагадаємо,  Ляшко розповів про нові послаблення з 1 червня (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Пляжі, кладовища, спортклуби: що відкриється в Києві з 1 червня

На Київщині послаблюють карантин та запускають транспорт (відео)