Під час випробувань Шулявського шляхопроводу, коли на нього заїхали вантажівки, Віталій Кличко разом із будівельниками стояв під прогоновими будовами конструкції мосту. Про це повідомляє пресслужба КМДА,

«Згідно із проектною документацією, є перелік норм і стандартів, яким повинні відповідати технічні характеристики нового мосту. Для того, аби перевірити відповідність заявлених характеристик конструкції, – її навантажили. Перевірка відбулася у два етапи.
Етап динамічного навантаження і етап статичного навантаження», – сказав Віталій Кличко.

Зазначається, що відповідно до програми статичних випробувань, було реалізовано 12 схем навантаження прогонових будов шляхопроводу.

При динамічному навантаженні міст перебував під вагою у 240 тонн – по ньому одночасно з різною швидкістю проїхали вісім МАЗів із баластом. Вага кожної вантажівки – 30 тонн. При цьому спеціальне обладнання під час навантажень зібрало необхідну інформацію.

Далі експерти порівняють відповідність заявлених характеристик мосту тим показникам, що зафіксувала техніка.

«І за умови відповідності всіх норм і вимог – згідно з висновками експертів, вже можна буде відкривати технологічний проїзд новим мостом. Рух автотранспорту з вулиці Вадима Гетьмана на вулицю Довженка. Сподіваюся, що це станеться в найближчі дні», – зазначив мер Києва.

Нагадаємо, Щоб відкрити Шулявський міст до Нового року, будівельники працюють без вихідних день і ніч (відео)

Читайте також:

Щоб добудувати Шулявський міст, Київрада планує знести цех заводу Більшовик

Як встановлювали останню секцію нового Шулявського шляхопроводу (відео)