В Києві продовжується будівництво двох нових станцій метро на Виноградар – «Мостицької» та «Проспект Правди». Відео будівництва розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці Віталій Кличко. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Сьогодні фахівці закінчують збирати великий прохідницький комплекс німецької компанії Herrenknecht. Саме такі комплекси використовують для будівництва тунелів метрополітену в багатьох країнах світу», – написав Кличко.

За словами мера, довжина комплексу становитиме 96 метрів. А вага тунелепрохідницького щита, який є фактично буром, – понад 200 тонн.

«Згідно з проектом, прохідницький щит розпочне роботу з боку станції «Мостицька» та фінішує майже через 1,3 км, біля станції «Сирець». Як говорять фахівці, на ці роботи їм знадобиться приблизно 6 місяців», – повідомив мер.

Він також розповів, що тривають активні роботи з розробки котловану від «Мостицької» до «Проспекту правди», на цій ділянці тунель буде двоярусним, на відміну від усіх інших станцій столичного метрополітену, – через особливості інфраструктури району.

«Представники ПАТ Київметробуд зазначають, що компанія отримує фінансування від міста в повному обсязі та робить усе, щоб у грудні 2021 року дві нових станції метро на Виноградар були відкриті. Ці станції переревозитимуть понад 90 тисяч пасажирів на добу.

Довжина ділянки метро між двома новими станціями буде 3,7 км», – зазначив мер.

 

Нагадаємо, в Києві завершили будівництво нового корпусу Охматдит (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Велике будівництво: почався капремонт дороги Київ-Чернігів-Нові Яриловичі (відео)

В Києві активно ремонтують дороги та метро під час карантину

Популярні новини зараз

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

На станції столичного метро померла людина

Автобус впав у прірву на Київщині – є загиблі, на місці ДТП працює поліція

Показати ще