Країна не готова до боротьби з коронавірусом на державному рівні, адже столиця забезпечує МОЗ костюмами біологічного захисту. Про це повідомляє сайт “Хрещатик.news” із посиланням на мера Києва Віталія Кличко.

Мер столиці у прямому ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна”, повідомив, що столиця активно готується до можливої епідемії коронавірусу в Україні.

Віталій Кличко наголосив на тому, що Україна не готова до того, що коронавірус може прийти в країну. Адже костюми біологічного захисту медиків, які необхідні, щоб контактувати із хворими, були передані в МОЗ столичною владою, у кількості 100 штук. До цього часу МОЗ не мали спеціального захисного обладнання для лікарів.

Мер наголосив, що столична влада замовила спеціальне обладнання, для того щоб проводити експрес тести прямо в аеропортах Бориспіль та Жуляни. Це дасть можливість одразу виявляти можливі ознаки хвороби та вчасно ізолювати людину та направити її в медичний заклад. “Але не треба забувати про інкубаційний період, коли людина, на перший погляд здорова, але вже є заразною. Цього ми, на жаль, передбачити не зможемо”, – зауважив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що столиця активно здійснює профілактичні заходи для запобігання хворобі: дезінфікують комунальний та громадський транспорт, навчають лікарів, проводять протиепідеміологічні заходи.

Також Кличко зазначив, що перш за все необхідно дотримуватися правил гігієни: мити руки, мінімізувати походи в людні місця, з ознаками хвороби одразу йти до лікаря.

Нагадаємо, Коронавірус: на 19 вокзалах облаштовані медичні пункти тимчасової ізоляції хворих

Читайте також:

МОЗ рекомендує відмінити планові операції через коронавірус

В Борисполі прикордонники надягли службовим собакам маски від коронавірусу (фото)