Заступник міністра охорони здоров’я і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу в ефірі “112 Україна” заявив, що МОЗ рекомендує департаментам охорони здоров’я обласних державних адміністрацій (ОДА) розпочати відтермінування проведення планових операцій з метою підготовки лікарень України до спалаху коронавірусу в країні. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на “112.ua”.

За словами посадовця, лікарні не повинні бути заповнені у разі спалаху коронавірусу, в клініках мають бути вільні місця для прийому хворих на вірус.

“Ми зараз рекомендуємо всім департаментам охорони здоров’я обласних державних адміністрацій розглянути питання і потихеньку розпочинати відтерміновувати проведення планових операцій на можливість того, щоб підготовити лікарні й вони не були заповнені у разі виникнення спалаху в тому чи іншому локальному місці”, – зазначив Віктор Ляшко.

Посадовець додав, що саме так зробили в Італії, коли у трьох провінціях зареєстрували випадкі коронавірусу. Завдяки відмови від проведення планових операцій люди менше приходитимуть до лікарень та контактуватимуть з імовірно зараженими на коронавірус.

Нагадаємо, Коронавірус в Україні? В Борисполі ізолювали жінку з температурою, що прилетіла з Італії

Читайте також:

В березні Київ отримає швидкі тести на коронавірус: МОЗ

Фейк про 5 українців із коронавірусом розіслали з іноземного сервісу: СБУ

МОЗ створило для українців мультфільм про коронавірус (відео)