Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пообіцяв “жорстко діяти” у відповідь на кримінальне провадження, яке Національне антикорупційне бюро України відкрило стосовно нього за рішенням суду.

Колишній депутат Верховної Ради у судовому позові стверджував, що Клімкін та п’ятий президент Петро Порошенко зловживали владою, коли давали розпорядження підписати Мінські угоди з врегулювання ситуації на Донбасі, передає Радіо Свобода.

“Колишній депутат Вовк, який проти МЗС подавав дуже багато позовів… Зараз НАБУ відмовило йому у відкритті справи, він пішов до суду. Якщо ми подивимося на Мінські домовленості, це взагалі чиста політика. Я навіть коментувати це не хочу. Я поважаю принцип верховенства права. Цензурних слів у мене нема. Я думаю, це за визначенням не підслідність НАБУ. Якщо це спроба завдати репутаційної шкоди, то я буду діяти дуже жорстко з контрпозовами й так далі”, сказав Клімкін з цього приводу.

11 вересня Національне антикорупційне бюро України повідомило, що за рішенням суду зареєструвало провадження стосовно колишнього президента України Петра Порошенка та колишнього міністра закордонних справ Павла Клімкіна.