На Державну Аудиторську Службу України чекають реформи. А саме – кількість працівників Держаудитслужби буде скорочено у 8 разів. Про це заявив Димтро дубілет, Міністр Кабінету Міністрів України на своїй сторінці у facebook.

Крім скорочення працівників органу, реформи стосуватимуться професійності працівників, прибирання дублювання Держаудиту та Рахункової Палати, приватизації компаній, передачи органу під Мінфін України.

«Коли я приєднався до Кабміну, я з подивом дізнався, що один з органів, який я координую — це Державна Аудиторська Служба України. Раніше — Контрольно-ревізійне Управління, те саме легендарне КРУ.

Ми плануємо суттєво реформувати цей орган.

Останні кілька тижнів ми займалися функціональним аудитом Держаудиту (звучить іронічно).

Зараз там працює 3212 людей, і вони отримують небезпечно низькі зарплати. До чого це може приводити, можете здогадатись. Кількість працівників цього органу буде скорочено до ~400.

Кілька ключових напрямів реформи.

1. Держаудит має фокусуватись на серйозному шахрайстві. Ті працівники, що залишаються, мають бути справжніми професіоналами, що працюють за міжнародними стандартами та ризик-орієнтовними підходами, а не чіплятися до ком.

2. Зараз відбувається певне дублювання функцій між Держаудитом та Рахунковою Палатою, а також Держаудитом та силовими органами. Це дублювання треба прибирати.

3. Великі державні компанії мають проходити аудит у приватних аудиторських компаніях (власне, іноді зараз так і відбувається). З іншого боку, чим більше ми приватизуємо, тим менше треба проводити аудит.

4. Згідно зі світовою практикою ми передаємо Держаудит під Міністерство Фінансів», – зазначає Міністр.

Як повідомляв портал “Хрещатик.news”,  Гладковського випустили із СІЗО.

Читайте також: 

Популярні новини зараз

У столиці з’явився мурал, який присвячений Грушевському — його намалювали митці з команди Фуллен

На Київщині затримали «крота» російської розвідки, який під виглядом капелана намагався шпигувати за українськими десантниками

У реабілітації українських ветеранів допомагають коні з ранчо на Київщині

Унікальну частину 800-річної стіни церкви доби Київської Русі представили в столичному музеї

Показати ще

Кому Кабмін спростив призначення субсидій

Батьків дітей, що прогулюють школу, пообіцяли карати гривнею