Кабмін схвалив законопроект щодо легалізації грального бізнесу. Рішення було прийнято під час засідання уряду у неділю, 29 вересня, повідомляє “Урядовий портал”.

Законопроект передбачає, що “азартні ігри будуть проводитися виключно на території готелів, на гральному обладнанні з використанням програмного забезпечення, яке відповідає міжнародним стандартам”, – йдеться у повідомленні.

Проект був розроблений після заяви Президента України про доцільність виходу азартних ігор з тіні. Володимир Зеленський пообіцяв, що казино запрацюють лише у п’ятизіркових готелях чорноморських курортів, аби стимулювати розвиток туризму в країні.

Під час брифінгу 30 вересня прем’єр-міністр України Олексій Гончарук пояснив рішення Кабміну, стверджуючи, що легалізація грального бізнесу принесе бюджету 2-2,5 мільярди гривень. Але справжньою метою законопроекту, за словами Гончарука, є захист залежних від азартних ігор українців.

“Ми хочемо, щоб гральні автомати, гральні зали – ця велика біда – зникли з вулиць”, – пояснив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що з початку вересня Кабінет міністрів проводить зустрічі за закритими дверима, спілкуючись з журналістами тільки під час брифінгу після засідання.

Як повідомляв “Хрещатик.news”, в Україні можуть заборонити пакети з пластику.

Читайте також: 

до Умані прибудуть хасиди: прикордонники готові до зустрічі

Сузір’я хризантем: на Співочому полі відкриється останній квітковий фестиваль року

На Хрещатику влаштують світлове шоу

 

 

Популярні новини зараз

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Мер Гамбурга прибув до Києва

У Дарницькому районі Києва освятили новий храм ПЦУ

У Києві звільнять директора Льодового стадіону, який замовив тендер на ₴308 млн

Показати ще