Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступаючи в п’ятницю на Мюнхенській конференції з безпеки запевнив, що підтримка Києва з боку Німеччини як фінансова, гуманітарна, так і військова розрахована “на довгий час” і закликав країни, які можуть поставити танки Україні, “справді це зробити зараз”.

Про це інформує УНН, посилаючись на BFM TV.

“Українці захищають свою свободу ціною великих жертв і з абсолютно вражаючою рішучістю”, – додав лідер у своєму виступі на Мюнхенській конференції з безпеки. Він сказав, що Німеччина та її союзники підтримуватимуть українців “доти, доки це необхідно”.

Він закликав партнерів, які можуть відправити танки в Україну, “зробити це зараз”.

“Німеччина підтримуватиме країни-партнери, які також хочуть направити “Леопарди”. Військова підтримка України має продовжуватися, і це означає, що всі, хто може надати такі бойові танки, мають справді це робити зараз”, – заявив Шольц, зазначивши, що постачання союзників, йдуть повільніше, ніж очікувалося.

Шольц додав, що було б “розсудливо підготуватися до довгої війни”, і дати зрозуміти путіну, що “це прорахунок”, якщо він вважає, що підтримка Заходу в довгостроковій перспективі похитнеться. Він вважає, що “мета путіна, як і раніше, полягає в тому, щоб завоювати всю Україну або більшу її частину”.