Кандидати у депутати від партії “Слуга народу” підписали меморандум, який зобов’язує добровільно складати повноваження та голосувати особисто.

28 червня про це повідомили у прес-службі партії.

Меморандум зобов’язує кандидатів бути присутніми на усіх пленарних засіданнях Верховної Ради, засіданнях комітетів та комісій,крім випадків, пов’язаних із поважними причинами.

Кандидати зобов’язані дотримуватися регламенту Ради, голосувати особисто, не передавати й не приймати від колег із фракції картку для голосування, підтримувати усі законопроекти, передбачені передвиборною програмою партії “Слуга народу”.

Депутати зобов’язані добровільно скласти депутатські повноваження у разі порушення ключових принципів партії, положень меморандуму, відмови від голосування за законопроекти, виходу з фракції та рішення фракції про виключення.

“Це наша позиція на наступні 5 років. Бути депутатом це відповідальність, а не просто красивий значок”, – заявив голова партії “Слуга Народу” Дмитро Разумков.

Партія “Голос” Святослава Вакарчука допускає, що з президентською партією “Слуга народу” в новій Верховній Раді може бути в коаліції. Але це буде не об’єднання, а партнерство зі спільними пріоритетами. Про це заявив заступник голови партії “Голос” Ярослав Юрчишин.