Екс-мер Ірпеня, кандидат у нардепи Володимир Карплюк обіцяв депутату $20 тисяч за переворот у селищі Коцюбинське під Києвом, але не за заплатив цих коштів.

Про це активістка Ірина Федорів написала у блозі на “Українській правді”.

І виклала аудіозапис, який, за її словами, зробили під час спецоперації у 2018 році, коли СБУ затримувала за хабар другого самопроголошеного голову селища депутата Миколу Єременка.

“Аудіозапис доводить: треба були гроші на хабар за внесення в реєстр Єременка замість Матюшиної; Карплюк за голосування депутата Миколи Єременка за недовіру селищній голові обіцяв $20 тисяч і тоді з ним не розрахувався”, – написала Федорів.

На аудіо нібито Єременко розповідає, що не подає декларацію в НАЗК, бо має лише чорний дохід від ігрових автоматів на Академмістечку і Житомирській.

“Чому аудіо про те, що Краплюк обіцяв $20 тисяч за голос Єременка з’явилося тільки зараз? Ми публікували частину аудіозаписів рік тому, щоб довести всім, хто думав, що справа СБУ по Єременку і його подільнику мешканцеві Ірпеня Євгену Мельничуку нібито сфабрикована. Аудіозаписи зняли всі питання навіть в тих, хто повірив у легенду Єременка і Мельничука”, – написала Федорів.

Додала, що на 10 червня призначене судове засідання у справі щодо перевороту влади Єременком. Активісти вимагають від Окружого адмінсуду поновлення на посаді селищної голови Ольги Матюшиної.

За її словами, прокурора, який вручав Карплюку підозру, перевели, а самому екс-меру Ірпеня “пообіцяли підтримку на виборах в парламент, недоторканість і “поставити на паузу” розслідування справ”.

Володимир Карплюк був мером Ірпеня з 2014-го по серпень 2018 року. У 2015-у на чергових місцевих виборах він знову переміг, набравши 53,8% голосів.
4 роки тому ЗМІ повідомляли, що Карплюк задекларував 67 квартир загальною площею понад 7 тис. кв м. Їхня вартість оцінювали у 21 млн грн.