Кандидат на посаду верховного представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель планує підтримувати демократію та територіальну цілісність України.

Заявив про це під час своїх слухань в Європарламенті, повідомляє Європейська правда.

“Я маю намір працювати з процесами реформ та інтеграції Західних Балкан, підтримувати демократію та територіальну цілісність України”, сказав він.

Також дипломат наголосив, що нова Єврокомісія буде більше “геополітичною” в порівнянні з попередньою.

“Заснований на правилах міжнародний порядок ставиться під сумнів логікою політики сили. Існує надто мало угод, і забагато вето. І територіальна цілісність незалежних країн порушуються, як показує війна в Україні”, зауважив Боррель.

Колишнього міністра закордонних справ Іспанії Жозепа Борреля Європейська рада офіційно призначила високим представником Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки. В іспанському уряді він почав працювати 1991-го, коли став міністром громадських робіт і транспорту. З 20 липня 2004-го по 16 січня 2007-го був головою Європарламенту. З червня 2018-го очолював Міністерство закордонних справ Іспанії. В опублікованому 23 травня 2019-го інтерв’ю іспанській газеті El Periodico назвав Росію “нашим старим ворогом”.