У результаті перемовин президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо досягнуто домовленостей щодо підтримки України в оборонній сфері.

“Я думаю, можемо відверто про це говорити: ми домовилися про постачання бронетехніки і про те, що будемо розвивати співробітництво в цій сфері. Давайте ми підпишемо угоду. Упевнений, що це станеться найближчим часом. І тоді поговоримо про цю новину”, повідомив Президент України Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами у Торонто,- пише УНН.

“Ми просуваємося вперед у дискусіях щодо питання збройної підтримки України. Окрім військової місії, у якій бере участь Канада, ми також додали Україну до списку для закупівлі канадської зброї. І це позитивне рішення. Ми вже бачимо інвестиції з боку канадських компаній у виробництво боєприпасів в Україні. І продовжимо працювати з Україною для того, щоби вона отримувала ту підтримку, яка їй потрібна з боку Збройних сил Канади. Ми продовжимо операцію UNIFIER, і зробимо все, щоби Україна отримала необхідне обладнання”, констатував прем’єр-міністр Канади ДжастінТрюдо.

“Ми усвідомлюємо, наскільки важливою для України є підтримка в тих проблемах, з якими вона зіштовхується. Особливо, коли йдеться про незаконне вторгнення Росії на територію України. І саме тому ми допомагаємо навчати українську армію, тренувати українських військовослужбовців. Також ми додали Україну до списку, який дозволяє експорт зброї. Ми визнаємо, що це те рішення, яке дозволяє нам боротися з діями Росії”, резюмував Джастін Трюдо.

Лідери країн G20 не надаватимуть притулок для обвинувачених у корупції. Зобов’язання зафіксували у відповідній декларації, яку підписали на саміті в Осаці.

Із активами звинувачених обіцяють діяти відповідно “тісніше співпрацювати щодо повернення”.