Ізраїль надає Україні дані своєї розвідки щодо іранських безпілотників, які Росія використовує для терору українського населення.

Про це пише видання The New York Times з посиланням на анонімного українського чиновника, повідомляє ТСН.

“Ізраїль надає Україні базові дані розвідки про іранські безпілотники, які Росія почала використовувати на полі бою”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, видання пише, що приватна ізраїльська фірма надає Україні супутникові зображення позицій російських військ в Україні.

Слід зазначити, що раніше Ізраїль брав мінімальну участь у допомозу Україні. Зокрема, Київ просив Єрусалим поставити системи протиповітряної оборони, враховуючи успіх ізраїльського “Залізного купола”, а також далекобійні зенітні ракетні комплекси “Барак 8”. Проте Ізраїль поки що відмовився від цього, не бажаючи “провокувати Росію” на перешкоджання ізраїльським авіаударам у Сирії, де Росія також має військову присутність.

Внаслідок цього президент Володимир Зеленський дорікнув Ізраїлю за відсутність допомоги Україні, сказавши, що “приголомшений” цим.

Натомість, у Ізраїлі заявили, що слова президента Володимира Зеленського про відсутність військової допомоги з боку Тель-Авіва “не відображають повну картину”. Зокрема, посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський заявив, що, мовляв, Тель-Авів надає чималу гуманітарну допомогу Україні. Зокрема йдеться про психологічну підтримку.