Заступниця глави фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук заявила, що всенародне опитування, яке запланував президент Володимир Зеленський на 25 жовтня, проведе громадська організація, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Інтерфакс-Україна.

“Я думаю, що найближчим часом про цю громадську організацію заявлять офіційно. Це буде громадська організація, яка цим займатиметься спільно із соціологами. Розглядається варіант паралельно провести екзит-пол саме за відповідями людей, за цим опитуванням, щоб його можна було оприлюднити відразу та звірити з офіційними результатами”, – сказала Кравчук.

Вона уточнила, що фінансування опитування візьмуть на себе меценати.

“Є багато меценатів, небайдужі люди, це не такі великі кошти, які виділять або вже виділили на такий процес. Політичну відповідальність несе за це ініціатор цього опитування. Я впевнена, що всі ці страшилки найближчим часом будуть розвіяні”, – підкреслила нардеп.

“Кошти будуть українського походження. Законодавчо не закріплений цей юридичний вплив, але рішення у будь-якому разі ухвалюватиметься в парламенті. Юридично це опитування закріплять нардепи або президент, які подадуть відповідний законопроект”, – додала Кравчук.

Вже відомі 5 запитань Зеленського:

  1. чи треба впроваджувати в країні довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  2. чи підтримуєте ви створення на Донбасі вільної економічної зони?
  3. чи треба скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?
  4. чи підтримуєте ви легалізацію в Україні медичного канабісу для зниження болю в тяжкохворих?
  5. чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом?

Нагадаємо, Легалізація канабісу і 5 млн анкет для опитування Зеленського – джерело в ОП

Читайте також:

Я задам 5 важливих питань: на виборах Зеленський проведе опитування населення (відео)

Зеленський: якщо не закінчу війну на Донбасі, хай приходить інша людина (відео)