З настанням зими умови, за яких триває повномасштабна війна в Україні, зміняться. Зокрема, йдеться про скорочення світлового дня, вищий ризик пошкодження зброї та тяжке відновлення після поранень на тлі морозів.

Про це у понеділок, 14 листопада, повідомило Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки, пише “Фокус”.

За інформацією британського відомства, зима змінить ситуацію на полі бою як для українських військових, так і для сил противника. Так, світловий день скоротиться до менше ніж 9 годин порівняно з 15-16 годинами в розпал літа, що спричинить меншу кількість наступів і статичніші лінії оборони. Крім того, збільшується роль приладів нічного бачення, що, на думку Міноборони Британії, ще більше посилює небажання вести бої у нічний час доби.

Розвіддані Великобританії також вказують на те, що середня висока температура знизиться з 13 до 0 градусів у грудні-лютому, а війська, які не мають зимового одягу та житла, з великою ймовірністю постраждають від того, що рани при низьких температурах гояться гірше. Також у відомстві повідомили, що через холоди час для порятунку тяжко пораненого солдата скорочується приблизно вдвічі.

“Сама погода, ймовірно, проявиться у збільшенні кількості опадів, швидкості вітру та снігопадів. Кожен із (цих факторів) створить додаткові проблеми для і без того низького морального духу російських військ, але також створить проблеми для обслуговування комплектів. Основні заняття, такі як чищення зброї, які мають бути адаптовані до (цих) умов, ризик несправності зброї зростає”, — йдеться у зведенні британської розвідки.