Міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що 26 червня підписано перший договір концесії морського порту в Україні. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Сьогодні, 26 червня, у присутності Президента України Володимира Зеленського Міністерство інфраструктури України в особі державного секретаря Володимира Бучка, ДП “Адміністрація морських портів України” в особі в.о. голови Олександра Голодницького, ТОВ “Проєктна компанія Рисоіл-Херсон” в особі директора Владислава Талаха та ТОВ “Рисоіл-Херсон” в особі директора Шота Хаджишвілі підписали договір про передачу в концесію Херсонського морського торговельного порту», – йдеться в повідомленні.

Договір передбачає, що компанія-концесіонер ТОВ “Рисоіл-Херсон” інвестує у розвиток порту близько 300 млн грн. Крім цього, понад 18 млн буде вкладено в місцеву інфраструктуру.

Міністр зазначив, що означає:

• Стабільний розвиток, збережені та нові робочі місця, добробут всього міста і регіону, сприятливі умови для зростання економіки.

• Компанія-концесіонер ТОВ “Рисоіл-Херсон” інвестує у розвиток порту близько 300 млн грн. Ще понад 18 млн буде вкладено в місцеву інфраструктуру. Концесія укладена на 30 років, але вже у 2030-му концесіонер зобов’язується забезпечити обсяги перевалки вантажів порту на рівні не менше 1,36 млн тонн.

• Збережені робочі місця, гідна оплата праці співробітників та безперервна діяльність порту. “Рисоіл-Херсон” зобов’язується збільшити до 80% частки вантажів, що прямують до порту з використанням залізничного, внутрішнього водного та інших видів транспорту, крім автомобільного.

• Концесіонер проспівфінансує капремонт дорожнього покриття вулиць на шляху до порту та новий майданчик для стоянки вантажівок на в’їзді до міста.

Криклій додав, що концесія порту Ольвія буде підписана найближчим часом, порт Чорноморськ – наступний концесійний проєкт.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що порти «Херсон» та «Маріуполь» приватизують першими

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Готель Дніпро в центрі столиці продають з молотка

Популярні новини зараз

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

У столиці заквітла найдовша в Україні алея сакур

Жінка в одному з підвалів Києва відшукала змію у відрі, однак рятувальники, що приїхали на місце дуже здивувались знахідці

Показати ще

Укрпошта планує продати офіс на Хрещатику за 1 мільярд