Кандидатку в нардепи Вікторію Муху підозрюють в навмисному затягуванні розгляду в Київраді питання про порятунок від руйнівних дій забудовника важливої археологічної знахідки.

Над цінною знахідкою, зробленою під час робіт із реконструкції Поштової площі в Києві, нависла реальна загроза. Громадські активісти стверджують, що за сприяння керівника постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторії Мухи в цьому органі умисне гальмується рішення питання про заборону на проведення будівельних робіт компанією-забудовником в місці виявлення старовинної вулички із збереженими залишками споруд ХІ століття.

Вікторія Муха нібито раніше підтримувала ідею про подальші археологічні дослідження в цьому місці та створення тут Музею на Подолі важливого не лише як збереження історичної спадщини часів Ярослава Мудрого, а й як центру тяжіння інтересу туристів, гостей української столиці. Але віднедавна її позиція рішуче змінилася Вікторія Муха заговорила про те, що у міста, мовляв, немає коштів на створення такого об’єкту, а з “забудовником варто шукати компроміс”.

Примітно, що під час зустрічей з громадянами в рамках поточної виборчої кампанії до Верховної Ради кандидатка в нардепи Вікторія Муха, яка вирішила поборотися за місце народного обранця в 218 окрузі столиці, намагається всіляко уникати розмов на цю тему або відбувається нічого не значущими обтічними фразами з цього приводу, не вдаючись до подробиць.