Закон про заборону матюків нардепа Ольги Богомолець має на меті лише передвиборчі цілі, вважає екс-голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

“Є такі люди, які не розуміють людської мови. Сказав їхньою мовою один одного зрозуміли. І все пішло і налагодилося”, – сказав він на підтримку лайки виданню InfoResist.

“Ну невже немає в суспільстві сьогодні більшої проблеми, ніж займатися цими дурницями?! Ще й знаючи, що цей парламент не розглядатиме цей законопроект. Це називається, як у радянські часи: відволікання народу від соціальних проблем”, вважає Москаль.

Він нагадав, що у законодавстві врегульоване питання щодо лайки. За матюки у громадських місцях повинні штрафувати, але цього майже не відбувається. Самого Москаля ні разу не штрафували, хоча він не рідко матюкається у публічних виступах та коментарях.

“А весь парламент не заслуговує нецензурної лайки? Його робота як оцінюється громадянами України? Тільки в нецензурній формі”, додав він.

На сайті Верховної Ради опублікували текст закону про протидію лихослів’ю. Авторкою документа є нардепка Ольга Богомолець. Вона пропонує встановити штрафи за нецензурну лайку в публічних виступах, матеріалах в мережі та в ефірі телебачення.