20-річний В’ячеслав Золочевський, єдиний хто вижив у катастрофі літака під Харковом, каже, що не згорів у вогні палаючого Ан-26 завдяки фюзеляжу, який накрив його, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Харківської обладміністрації.

“Сьогодні курсант повідомив певні обставини, які допомогли зберегти йому життя: його накрило фюзеляжем, і вогонь не дістався до нього, тож він прийшов до тями та зміг покинути ту частину літака, яка палала у вогні”, – сказав голова Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер.

«Курсант знаходиться у військовому госпіталі, він іде на поправку, фахівці працюють. Певний час після виписки необхідно буде проходити реабілітацію, – зазначив Кучер.

За словами начальника Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Едуарда Хорошуна, з постраждалим працює низка лікарів, аби якнайшвидше допомогти йому оговтатись від трагедії.

«Добу постраждалий провів з позитивною динамікою. Стан його на зараз розцінюється як середнього ступеня важкості, але з тенденцією до покращення. Температури немає, гемодинамічні показники в нормі, показники крові та інші – в нормі,” – повідомив Едуард Хорошун.

Прибули сім’ї загиблих

«Встановлено контакти з 20 сім’ями. З 16-ма сім’ями проведено зустрічі. Ще 4 – на телефонному контакті. Організовано розміщення, харчування, транспорт та супровід для всіх, а також медична та психологічна допомога», – повідомив Олексій Кучер.

Голова Харківської ОДА заявив, що вже визначено осіб, ДНК яких буде використано для експертизи зі встановлення осіб загиблих. Скоро розпочнеться відбір зразків. Експертиза за всіма 25 особами буде проводитись у Харкові. На це потрібно буде 2-3 тижні.

Нагадаємо, під Харковом розбився військовий літак Ан-26

Читайте також:

В аварії літака Ан-26 винне вище військове керівництво України та Мотор Січ – Бутусов

Катастрофа АН-26 на Харківщині: у ДСНС повідомили про завершення робіт