Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній нагородив лідера Радикальної партії Олега Ляшка Благословенною грамотою з хрестом.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Андрій Лозовий, розмістивши світлини з нагородження.

“Після служби в Берестечкові на Козацьких могилах перший предстоятель Української Церкви Митрополит Епіфаній нагородив нашого провідника Олега Ляшка Благословенною грамотою з хрестом. Аксіос!”, написав Лозовий.

Нардеп додав, що Олег Валерійович працею на благо Православної Церкви України, боротьбою за її становлення, чіткою і жорсткою позицією на її захист заслужив на цю нагороду. І закликав діяти на підтримку Церкви усіх українців.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко та предстоятель Православної церкви України Епіфаній взяли участь у заходах з нагоди 368-ї річниці Берестецької битви.

Політик з побратимами відвідав молебень у селі Пляшева на Рівненщині та разом із предстоятелем Української Православної Церкви митрополитом Епіфаніем помолився за полеглих у всіх війнах. Зізнався, що для нього ці місця особливі, бо його предки з роду Ляшків-Тарнавських брали участь у цій битві у складі Варвинської сотні Прилуцького полку.

“Щороку зі своєю командою ми приїжджаємо на цю землю, политу кров’ю українців, яка вчить нас одному треба захищати свою країну, як козаки в болоті під Берестечком стояли до останнього. В цій битві наше військо зрадив кримський хан так само, як Європа минулого тижня повернула Росію до ПАРЄ. Це має стати для нас доказом одного українці повинні сподіватися тільки на свої сили, на свою армію, на свою економіку. І ніхто замість нас не захистить країну, не поверне мир і наші території”, наголосив Ляшко.

Слова політика викликали шквал оплесків людей, присутніх на заході.

Варто зазначити, що Олег Ляшко активно захищає право українців на єдину Православну Українську Церкву.

14 травня цього року Ляшко виступив з трибуни Верховної Ради. Він закликав парламент і суспільство не допустити розколу Православної Церкви України. Лідер парламентської фракції підкреслив, що створення канонічної української церкви є відновленням історичної справедливості, але ми знову можемо втратити свою Церкву через внутрішні чвари.

“Біль і тривога розривають серце, коли читаєш новини… Амбіції, інтриги, непорозуміння, внутрішні чвари породжують загрози розколу, втрати Томосу і міжнародної дискредитації багаторічної мрії українців про свою Церкву. Один з головних борців за цю мрію нашого народу, митрополит Київський Святий Петро Могила писав: “Без згоди та спільної любові народжується в домі постійна пожежа смутку й печалі, а втіха не приноситься”. А ворог, який веде проти нас війну, в цей час зловтішається і відкорковує шампанське”, наголосив політик.

Олег Ляшко закликав всіх вірян підтримати митрополита Епіфанія і надавати всіляку допомогу помісній українській церкві.

Популярні новини зараз

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Американський благодійник викупив ЖК у Софіївській Борщагівці та вже надав квартири для переселенців

Показати ще

“Збереження, утвердження і світове визнання нашої Церкви важливе завдання для нас усіх. І якщо ми виконаємо його достойно нам скажуть “дякую” діти, онуки і прийдешні покоління українців. Ми живемо в унікальний час коли з’явилася вперше в нашій історії канонічна Українська Церква. Але чи гідно ми скористаємось історичними обставинами на користь свого народу залежить від милості Божої. І від кожного з нас”, підкреслив лідер РПЛ.

Нагадаємо, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній благословив Олега Ляшка з дружиною перед з’їздом Радикальної партії, який відбувся 10 червня.

Раніше Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній взяв участь в богослужінні з нагоди освячення Катеринівської церкви в Рівному. Це перший новозбудований храм, який освятив предстоятель ПЦУ. На богослужінні був присутній і лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Після служби він зазначив, що Церква має бути єдиною і завдання українців її зберегти.

13 травня лідер Радикальної партії Олег Ляшко зустрівся з предстоятелем Православної Церкви України Блаженнішим митрополитом Епіфанієм і висловив йому свою підтримку.

Нагадаємо, що згідно з соціологічним дослідженням до Верховної Ради проходять п’ять партій.