3 грудня детективи НАБУ затримали за підозрою у можливому шахрайстві та пособництві у наданні хабаря колишнього посадовця Генеральної прокуратури України (ГПУ) Ігоря Щербину та його спільника. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП 3 грудня 2019 року затримали двох осіб за підозрою у можливому шахрайстві та пособництві у наданні неправомірної вигоди керівнику одного з правоохоронних органів.

Йдеться про:

– ексначальника Головного слідчого управління ГПУ;

– підприємця у сфері будівництва.

Осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що експосадовець за посередництва підприємця у сфері будівництва вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовниць 150 тис. $ хабаря.

«Слідство встановило, що колишній посадовець ГПУ за посередництва підприємця у сфері будівництва вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовниць 150 тис. дол. США неправомірної вигоди нібито для подальшої передачі керівнику одного з правоохоронних органів. Той в обмін на гроші начебто мав забезпечити закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо дій згаданої компанії-забудовниці. Осіб затримали після отримання ними першого траншу у 75 тис. дол. США з обумовлених 150 тис. дол. США. Слідчі дії тривають. Встановлюються інші обставини вчинення злочину та причетні до нього особи», – повідомляє пресслужба НАБУ.

Нагадаємо, СБУ затримало старшого слідчого поліції Києва на вимаганні хабарів

Читайте також:

Хабарі і шахрайство: СБУ затримало члена громадської ради при КМДА та його спільника

Інспектора з охорони навколишнього середовища Київщини затримано на хабарі