Колишній міський голова столиці Олександр Омельченко, який балотується у Верховну Раду в Шевченківському району столиці (округ 223), розпочав свою виборчу кампанію з агітації в храмі УПЦ (МП), повідомляє “Релігія в Україні”

Після того як ЦВК зареєструвала Омельченка кандидатом в народні депутати, він уже на другий день завітав до храму святих Петра і Павла УПЦ (МП), який розташований у Шевченківському районі в мікрорайоні Нивки, де депутатами Київради є Костянтин та Володимир Ялові – зять і сват одіозного Віктора Пилипишина. Обидва входять у фракцію «Єдність», якою керує Омельченко.

Відповідно до законодавства політична агітація в релігійних спорудах заборонена. Проте настоятель парафії архимандрит Аліпій (Світличний) вже давно є політично заангажованимслужителем. Його сторінка у Фейсбуці насичена публікаціями проти Євромайдану та української влади, яка прийшла після 2014 року. Також в його храмі поширюється проросійська література і фейки про те, що УПЦ МП ніби не підкоряється Московському Патріархату.

На початку тижня, ще до офіційної реєстрації ЦВК кандидата Омельченка, народний депутат України Юрій Левченко повідомив, що екс-голова Шевченківської райдержадміністрації Віктор Пилипишин зробив колишньому меру пропозицію, від якої той не зміг відмовитися, тож і почав балотуватися на цьому окрузі.

Нагадаємо, що священники і єпископи УПЦ МП почали політагітацію під час президентських виборів 2019 року, і продовжуть агітувати напередодні виборів до Верхоіної Ради України.