Впровадження е-лікарняних буде відбуватись у два етапи. Про це стало відомо 9 липня за результатами брифінгу  заступника міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослава Кучера.

МОЗ спільно з Національною службою здоров’я України, ДП “Електронне здоров’я” та Міністерством цифрової трансформації продовжує активно розвивати електронну систему eHealth.  Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу МОЗ.

Уточнюється, що на першому етапі, електроні лікарняні за спрощеною системою запрацюють у серпні цього року.

«Електронні лікарняні будуть запроваджуватися у два етапи. Перший — це спрощена система, яка передбачає, що лікарі зможуть вносити інформацію про тимчасову непрацездатність пацієнта на сайті Пенсійного фонду України. Надалі дані передаватимуться відповідним службам.

МОЗ до 10 липня приймає від медичних закладів заявки для тестування спрощеної системи електронних лікарняних і закликає активно брати в цьому участь», – йдеться в повідомленні.

Другий етап запровадження електронних лікарняних — це повноцінна система. Планується, що вона буде запроваджена наприкінці 2020 – початку 2021 року.

Нагадаємо, рішенням Уряду в  Україні вводять електронні лікарняні

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Україні вводять е-трудові: що буде з паперовими

У столиці планують запустити єдиний е-квиток для метро і залізниці