Відео з чергою з каретами швидкої допомоги розмістили вчора, 8 жовтня, у Фейсбуці на сторінці “Муніципальна варта”, передає сайт Хрещатик.News.

“Коронавірусу немає!” – казали вони.

Київська клінічна лікарня номер 9. Черга карет швидкої допомоги до інфекційного відділення. В кожному з автомобілів інфікований на COVID-19″, – підписано відео.

Керівник пресслужби Департаменту охорони здоров’я КМДА Наталія Вишневська прокоментувала ситуацію зі швидкими Укрінформу.

За її словами, машини з хворими вишукувались не до інфекційного корпусу, в машинах були хворі із різними патологіями, а не з коронавірусом.

«За інформацією головного лікаря, швидкі – не в інфекційний корпус. Лікарня була чергова, приймала пацієнтів з різними патологіями», – сказала Вишневська.

Згодом ситуацію прокоментував Укрінформу директор Київської міської клінічної лікарні № 9 Михайло Валюк, нагадавши, що їхній заклад приймає пацієнтів і з іншими захворюваннями, а не тільки з СOVID-19.

«Це було позавчора. У вівторок 6 жовтня відділення нашої лікарні чергували по екстреній медичній допомозі по місту, це відділення і терапії, травматології, і гематології. Це до СOVID-19 ніякого відношення не має. Так, в цей день було багато карет швидкої, тому що зараз наші відділення обслуговують багато районів. І одночасно приїхало декілька карет. Хворі на COVID-19 у нас знаходяться окремо, в інфекційному відділенні, і туди госпіталізація йде окремо. Навантаження на інші відділення зараз дещо зросло, тому що багато лікарень перепрофілювали під COVID-19, і там відділення закриті, а ми взяли інші напрямки на себе», – сказав Валюк.

Він додав, що лікарня №9 включена до переліку лікарень “першої хвилі”, куди госпіталізують хворих з підтвердженим ковідом по екстреній медичній допомозі, або переводять з інших лікарень.

«Ми визначені базовою лікарнею під COVID-19 першої хвилі, у нас є інфекційне відділення, в якому 96 ліжок, це окремий двоповерховий корпус. Ми там приймаємо хворих», – сказав Валюк.

За словами директора, інфекційне відділення лікарні вже заповнене, а збільшити кількість ліжок під COVID немає можливості.

Нагадаємо, влада збирається ввести карантин вихідного дня

Популярні новини зараз

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

Показати ще

Читайте також:

Працював на РФ: генерал-майор СБУ постане перед судом за держзраду і замах на теракт

Полювання на пішоходів: у Києві водії збивають людей на переходах (відео)

Не так зрозуміли: поліція не буде ставити на облік користувачів Вконтакте