Таку інформацію надав Володимиру Зеленському голова ДСНС Микола Чечоткін на щоденній селекторній нараді. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Пресслужбу Офісу Президента.

«Державній службі України з надзвичайних ситуацій потрібно ще декілька днів, щоб загасити тління, яке залишилося після пожежі у Зоні відчуження Чорнобильської АЕС та навколо неї», – сказав Микола Чечоткін.

Микола Чечоткін наголосив, що пожежі в Зоні відчуження вже немає.

У ДСНС повідомили, що напередодні, після 16-ї години відбулося погіршення ситуації через шквальний вітер, тож вогонь було складно контролювати.

Тому ДСНС скерувала більшу кількість техніки та особового складу на ліквідацію пожежі. Дощ, який пройшов на території, допоміг вогнеборцям впоратися з ситуацією швидше.

«Загалом учора пожежна авіація здійснила 227 вильотів, було використано 500 тонн води. Радіаційний фон у Зоні відчуження зберігається у нормі й не підвищується», – повідомив Микола Чечоткін.

Чечоткін додав, що рятувальники не допустили перекидання вогню на військові склади боєприпасів, об’єкти «Укриття», «Вектор», розподільчу електростанцію ЧАЕС та сховище з радіоактивними відходами.

Нагадаємо, лісові пожежі в зоні відчуження гасять сотні рятувальників на землі та з повітря.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Пожежа в Чорнобилі знищила околишні села та підібралась до АЕС (відео)

Як виглядає Чорнобильський ліс після пожежі (фото)