Після смерті власників три квартири у Солом’янському районі столиці було шахрайським шляхом перереєстровано на третіх осіб. Наразі київська прокуратура повернула у власність територіальної громади столиці зазначені квартири у Солом’янському районі. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 9 забезпечено реальне виконання рішення судів про повернення столичній громаді трьох квартир, які розташовані у Солом’янському районі Києва, вартістю майже 2,5 млн гривень», – йдеться в повідомленні.

Як встановили правоохоронні органи, три квартири у Солом’янському районі після смерті їх власників були шахрайським шляхом перереєстровані на третіх осіб на підставі підроблених документів.

«Проте, враховуючи відсутність спадкоємців, ця спадщина, згідно вимог законодавства, вважається відумерлою та повинна перейти у власність територіальної громади міста Києва.

3 метою повернення незаконно відчуженого майна столичній громаді, місцева прокуратура заявила позови, які судом задоволено», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі вказані рішення судів виконано, а право власності на об’єкти нерухомості зареєстровано за громадою міста Києва.

Нагадаємо, У комунальну власність Києва повернули земельні ділянки у Солом’янському районі

Читайте також:

Через суд столичній громаді вимагають повернути приміщення вартістю понад 10 млн

У Солом`янському районі Києва через суд зупинили забудову