Прокуратура Києва повернула до комунальної власності земельні ділянки вартістю майже 5 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 9 забезпечено реальне виконання рішення судів про повернення столичній громаді двох земельних ділянок, які розташовані по вул. Провідницькій у Солом’янському районі Києва, вартістю майже 5 млн гривень», – йдеться в повідомленні.

Прокуратура встановила, що право власності на вказані земельні ділянки перейшло на користь приватної особи на підставі неіснуючих державних актів.

Зазначається, що законний власник ділянок – Київська міська рада – будь-яких рішень про передачу землі приватним особам не приймала, документи, що посвідчують право власності чи користування не видавалися та не реєструвалися.

«Враховуючи викладене, місцева прокуратура заявила позови про витребування земельних ділянок з незаконного володіння, які судом задоволено.

Наразі вказані рішення судів виконано, право власності на землі повернуто територіальній громаді міста Києва», – повідомили у пресслужбі.

Нагадаємо, Верховний суд повернув Києву приміщення вартістю понад 500 тисяч

Читайте також:

Гостиний двір треба повернути громаді Києва, будівля руйнується кожного дня – депутат Муха

Через суд столичній громаді вимагають повернути приміщення вартістю понад 10 млн