Про можливий перехід на дистанційне навчання у школах у листопаді 2020 року лікар розповіла в інтерв`ю ТСН, передає сайт Хрещатик.News.

За словами медика, незважаючи на те, що діти хворіють на коронавірус в легкій формі, вони можуть легко переносити інфекцію і передавати її іншим.

“Була б моя воля, я б школи не відкривала, бо однозначно послаблення карантинних заходів, а початок навчального року та очна форма навчання — це дуже серйозне ослаблення обмежувальних карантинних заходів, звичайно буде сприяти поширенню вірусного захворювання. Я розумію, якби не відкрили школи — це було б дуже непопулярне рішення для нашого уряду”, – сказала лікар.

Вона додала, що пандемія коронавірусу збігається і з сезонними осінніми захворюваннями на грип та ГРЗ.

“Більше того, і педагоги, і батьки, і ті експерти від освіти кажуть, що навчання повинно бути очним, тобто дуже страждає процес навчання. Зараз ми бачимо, як закриваються школи, дитячі садки. Мені здавалося, що мине місяць-два і навчальні заклади закриють. Плюс воно ще збігається з сезонними захворюваннями, ОРЗ, грип. Я, чесно, боюся листопада. Епідемічно ризик дуже високий, я думаю, до листопада у нас є велика ймовірність знову перейти на дистанційне навчання”, – розповіла Куніцина.

Нагадаємо, в українських школах скасували оцінки з деяких предметів через COVID-19

Читайте також:

Жовтень розпочнеться значним похолоданням та дощами

Результат вже за півгодини: у ВООЗ повідомили про новий дешевий експрес-тест на COVID-19

Морський вокзал, інклюзивні елементи, пісочний двір: столичний парк оновлять до невпізнання