П’ятий президент Петро Порошенко готовий пройти детектор брехні у прямому ефірі на телеканалі. Про це він заявив на брифінгу біля офісу партії “Європейська солідарність” у понеділок.

“Під час мого президенства діяла заборона на перевірку засобів масової інформації. І події, які розгнортаються сьогодні навколо “Прямого”, дають мені всі підстави стверджувати, що ми маємо справу зі спробою рейдерського захоплення.

Ініціатор є пан Портнов, учасник підготовки законів “16 січня”. За його заявою, абсолютними припущеннями, які не мають нічого спільного з правдою, більше трьох місяців Державне бюро розслідувань робить спробу тероризувати журналістів. Я не маю жодного відношення до власності або управління “Прямим” каналом”, – заявив він.

Порошенко заявив, що Портнов “має доступ до всіх без виклдючення матеріалів слідства”.

Також п’ятий президент прокоментував можливе проходження детектору брехні, про що раніше заявляв директор ДБР Роман Труба.

“Я не довіряю Державному бюро розслідувань, їхньому керівництву. Я не вірю в об’єктивність і неупередженість слідства.

І в той же час на “Прямому” каналі ті питання, а в мене є цей перелік, які вони (ДБР. – Gazeta.ua) хотіли озвучити, я готовий пройти детектор брехні на “Прямому” каналі у прямому ефірі”, – сказав він.

Оновлюється.