Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв розповів, що загалом це до десятка сортувальних локацій, які знаходяться на виробничих базах перевізників або сортувальних станцій, що працюють з перевізниками відходів за договором, передає сайт Хрещатик.News.

За його словами, Київ налагодив алгоритми сортування й переробки відходів і зараз вже стоїть завдання збільшення масштабів у цьому напряму.

«Відсортований пластик, наприклад, везуть на кілька харківських підприємств, скло – на завод в Гостомель. І наше завдання – збільшувати обсяги відсортованої сировини», – сказав Пантелеєв.

Він підкреслив, що кияни можуть не хвилюватись, що відсортовані відходи поїдуть на полігон.

«Сортувальні лінії, як правило, розміщені на виробничих базах перевізників відходів. А комунальне підприємство «Київкомунсервіс», наприклад, працює за угодою з підприємством, що має потужну сортувальну лінію, розташовану на Видубичах. Загалом у столиці до десяти локацій, де сортують відходи, зібрані в контейнери для роздільного збору», – пояснив Петро Пантелеєв.

Крім того, заступник голови КМДА пояснив алгоритм вивезення великогабаритних відходів:

  • ЖЕКи повинні забезпечити місця для складування великогабаритних відходів, що утворюють мешканці.
  • Система працює таким чином: сміття накопичується, подається заявка на оператора з вивезення відходів – комунальне підприємство «Київкомунсервіс», і сміття забирають.

Нагадаємо,  на Київщині ліквідують звалища медвідходів

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У Солом’янському районні прибрали величезне стихійне сміттєзвалище

Вивезли 34 сміттєвози: за півтора місяці у Солом’янському та Голосіївському районах прибрали стихійні звалища