3 липня у Києві в рамках Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів буде проходити акція “День без поліетилену”.

Мета акції – привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразового пластику. Приєднатися до акції можуть як споживачі і громадські організації, так і супермаркети, магазини та ринки, – повідомляє УНІАН.

Пластикові пакети пропонують замінити паперовими або використовувати еко-сумки і в’язані авоськи.

За даними ООН, щорічно у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових сумок. При цьому в океан потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари – у тому числі і пакетів. Морські жителі ковтають шматочки пластику, що потім призводить до їх смерті. Кожна людина з’їдає 50 тисяч частинок пластика щорічно. А якщо постійно пити воду з пластикової тари, то показник буде вище як мінімум втричі.

29 червня жителі села Великий Тростянець, що під Полтавою, прибрали парк.

“Ми прибрали парк, що в центрі села знаходиться. Прийшло 14 чоловік. Четверо хлопців косили траву мотокосами, а решта – прибирала сміття. Обрізали деякі дерева. Все знаряддя принесли з собою місцеві мешканці. Зібрали багато пластику. Всього близько 20 мішків сміття вивезли”, – розповіла Семенюта

Жінка говорить, що це вже не перша подібна акція місцевих мешканців. В планах мають створення громадської організації, яка буде займатися благоустроєм.